Geely, otonom araçlar için 11 alçak yörünge uydusu fırlattı!

Çinli otomobil üreticisi Geely, otonom araçlarda daha iyi bir hizmet sunabilmek adına uzaya uydu gönderdi.

Automotive News Europe tarafından yapılan paylaşıma göre Geely, otonom araçlara daha net bir navigasyon sağlamak amacıyla 11 adet alçak yörünge uydusunu uzaya gönderdi. Şirket, Xichang Uydu Fırlatma Merkezi’nden uyduların gönderimini gerçekleştirdi. Marka, 2025 yılına kadar 72 tane uyduya sahip olmayı planladıklarını ve ardından sayıyı 240’a çıkaracaklarını belirtti. Şirket ilk kez Temmuz 2022’de fırlatma gerçekleştirdi.

Otonom araçlara daha iyi bir navigasyon verisi sunabilmek amacıyla gönderilen uydularda tüketici elektroniği sektörü için de çeşitli ticari fonksiyonlar gerçekleştirilecek. Şirket, uyduların 1-5 metreden net, yüksek çözünürlüklü uzaktan algılama ve görüntüleme sistemine sahip olduğunu belirterek yapay zeka destekli olduklarını da söyledi.

Daha öncesinde Çin tarafından uzaya sadece askeri amaçlı uydular gönderilse de 2014 yılı itibariyle çeşitli firmalar da uzaya uydularını gönderebiliyorlar. Belirtilenlere göre şu anda Çin’e ait ticari operasyonlar yapanlar da dahil olmak üzere 400’den fazla uydu bulunuyor. Ülke, 2021-2025’e yönelik son beş yıllık planında iletişim, uzaktan algılama ve navigasyon sistemleri için uydu gönderimi çağırısında bulundu.

Otonom araçların her geçen gün yaygınlaşmaya başladığını düşündüğümüzde pek çok farklı otomobil üreticisinin ilerleyen dönemlerde daha iyi veriler sağlayabilmek adına uzaya uydular gönderebileceğini söyleyebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu